30 години от своето основаване отпразнува „Фолиарт“ в навечерието на коледните и новогодишни празници. На тържеството по повод годишнината се събраха настоящи и бивши служители, а за доброто им настроение се погрижиха комиците от „Тутурутка“.

Преди три десетилетия ни водеше ентусиазмът и неизвестността за бъдещето. Тогава последвахме мечтите си да правим това, което харесваме. Минахме през множество трудности, борихме се с променлив успех – и с обстоятелствата, и със самите себе си. Днес с гордост мога да заявя, че мечтата ни отпреди 30 години се превърна в реалност. „Фолиарт“ се разви успешно, установи се стабилно на пазара на рекламни и полиграфски услуги и с усилията на всички вас запази името си като синоним на качество и коректност. Защото коректността към клиентите, партньорите и работещите във фирмата са били от първостепенна важност за нас през всичките тези години“, каза при откриването на тържеството съуправителят на „Фолиарт“ Николай Радев.

Преди три десетилетия бяхме шепа хора, а днес във „Фолиарт“ работят повече от 50 души. С фирмата ни свързаха съдбите си още десетки хора, които останаха за кратко или за по-дълго, но съм щастлив, че голяма част от тях виждам днес в тази зала. Вярвам, че всеки един от вас пази топло чувство към „Фолиарт“. За мен това е знак, че сме се движили в правилната посока и че решението ни отпреди 30 години не е било безразсъдна авантюра. Нямам съмнение, че ни предстоят и добри, и трудни времена – пъстротата на живота, редуването на хубавото и нетолкова хубавото трябва да се цени и уважава, защото всяка трудност е важен урок. Надявам се, че сме си научили уроците и няма да повтаряме допуснатите грешки. Вярвам, че сме поставили една стабилна основа, върху която тепърва ще надграждаме. Вярвам, че ще съхраним добрия си колектив и ще продължим да работим все така отдадено и все така задружно, за да се радваме на плодовете на труда си“, каза още Николай Радев.

Той сподели още: „Фолиарт“ възникна като семейна фирма. Днес семейството на „Фолиарт“ е многобройно и задружно. Това ме прави щастлив и удовлетворен. Това прави справянето с трудностите по-лесно, а успехите – по-сладки. За 30 години купувахме и продавахме много машини. Разбира се, ще продължим да го правим. Но най-ценният ни капитал винаги са били, са и ще продължават да бъдат хората. На всички вас, на вашия труд и съпричастност се крепи нашата 30-годишна мечта „Фолиарт“. Благодаря на всеки един от вас за приятелството и колегиалността, за вложената енергия, за подкрепата, за коректността към „Фолиарт“.

По повод празника бивши служители на „Фолиарт“ бяха отличени за приноса си към компанията. Наградите бяха в две категории: „Първи от първите“ – за хората, с които стартира „Фолиарт“, и „Следите остават“ – за хората, които са надграждали направеното от техните предшественици.

Ето и наградените:

В категория „Първи сред първите“:

  • плакет и крамота „Почетен дизайнер“ получи Дима Железова, работила във „Фолиарт“ от 1992 до 1998 г.
  • плакет и грамота „За цялостен принос“ получи Янка Русева, работила във „Фолиарт“ от 1994 до 1997 г.
  • плакет и грамота „За цялостен принос“ получи и Иван Стоянов, работил във „Фолиарт“ от 1995 до 2006 г.,
  • плакет и грамота „Заслужил печатар“ получи Йордан Тодоров, работил във „Фолиарт“ цели 20 години – от 1995 до 2015 г.
  • плакет и грамота „Заслужил монтажник“ получи Невзат Сали, работил във „Фолиарт“ от 1996 до 2002 г.
  • плакет и грамота „Заслужил дизайнер“ получи Анна Колева, работила във „Фолиарт“ 19 години – от 1998 до 2017 г.

В категория „Следите остават“ плакети и грамоти „За цялостен принос“ получиха:

  • Петър Колчаков, работил във Фолиарт от 2001 до 2005 г.
  • Калинка Иваненко, работила във „Фолиарт“ от 2007 до 2020 г.
  • Димитър Тодоров, работил във „Фолиарт“ от 2003 до 2022 г.

Категория: