Офсетовият печат е най-масово използваният. Той изисква предварителна еднократна подготовка – цветоотделки и плаки, с една и съща стойност, независимо от тиража. Затова при него има долна граница на тиражите, под която става неизгодно да се печата.

Офсетовият печат е най-подходящият вариант за печат на големи тиражи, над 500 броя, на малоформатни иделия. Този вид печат има най-голямо приложение сред рекламните материали. Флаери, каталози, брошури, опаковки…, неизброими са вариантите където тази услуга е най-доброто и изгодно решение.

Ние предлагаме листов офсетов печат върху двустранно хромови хартии (80 – 300 г/м? ), офсет (70 – 200 г/м? ), опаковъчни картони (190 – 400 г/м? ), самозалепващи хартии, PVC фолио, етикетни хартии и луксозни картони. В зависимост от хартията използваме стандартни мастила, пантонни цветове, както и фолийни мастила. Печатните машини, с които разполагаме, покриват всички формати до 50/70 см, като избора на машина зависи от размера, тиража и цветността на изделието.

В рамките на посочените дебелини и формати можем да изработим на практика всичко. Достатъчно е да ни дадете вашия файл с предпечатна подготовка или да я направите с помощта на нашите специалисти и да уточните вида на хартията. Възможностите на техниката и добре подготвеният ни екип осигуряват отлични резултати. Предлагаме оптимално съотношение между цени и качество.
Биговането е процес, при който чрез натиск на тъп нож, хартията се прегъва. Това ни позволява прецизно сгъване, точно по контурите заложени в модела. Биговането е постоянна част от нашето ежедневие. Прегъването на листовете, перфектните ръбове на опаковките, всичко това е благодарение на този простичък, но безценен процес.
Щанцоването е процес на изрязване на хартия или картон в неправилна форма, като за целта се използва матрица от стоманени ножове и бигове.

Щанцоването намира широко приложение при опаковките от хартия, както и за придаването на завършен вид на огромен асортимент от печатни рекламни материали – папки, подложки, уоблери, door hangers.

Цените за щанцоване се формират от компонентите – изработка на щанца, подготовка на машина и единична цена за удар.

Цената за изработка на матрица варира според сложността и размера на проекта.
Ламинирането е довършителна обработка, която „добавя стойност” към печатния продукт – прави го по-естетичен и издръжлив или му придава специфични характеристики (за външна реклама, за контакт с храни).

В зависимост от приложението се дели на полиграфско (корици на книги и списания, папки, опаковки и хартиени торбички), универсално (рекламни материали, менюта) и широкоформатно (външна и вътрешна реклама). В зависимост от използваната технология се дели на топло, студено и конвенционално ламиниране (целофаниране).

Ламиниране е процес на залепяне на специални фолиа върху повърхността на листа. Използват се различни по дебелина и прозрачност фолиа – мат, гланц, текстури. Целта е създаване на определен вид на изделието и защитата му от външни въздействия.
Лакирането на печатната продукция е процес на нанасяне на различни видове лакове върху повърхността на отпечатаните листи. Така се постига защита на мастилата и по-ярко възприемане на цветовете в изображението.

Ние предлагаме следните видове лакиране:
* Надпечатен лак, който предпазва мастилото и е почти незабележим за човешкото око.
* UV лак, характеризиращ се с висок гланц на покритието и дълбочина на цветовете.
* Частично лакиране, което е разновидност на UV лакирането като при него лака се нанася на определени участъци от изображението.
* Частично, релефно UV лакиране.
* Селективно лакиране със скреч за томболи, лак с глитери, ароматни лакове.
Термолепенето е широко използван метод за подвързване, в голямо разнообразие от размери. Листата и корицата са залепени заедно за гърба със силно, но гъвкаво топлинно лепило. Другите три страни на книгата се подрязват, когато е необходимо, за да им се получат гладки и прави ръбове.

При термолепенето книгите имат правоъгален, подлежаща на отпечатване гръб, а корицата обикновено се прави от хартия или картон, който е по-тежък от вътрешните страници. По желание, корицата може да е с покритие с фолио, за да осигури трайност и да се подобри външния вид.

Автори, бизнес организациите или обикновени хора често използват термолепенето като начин на подвързване за получаване на професионален външен вид и сравнително ниски разходи за различни печатни проекти като книги, учебни материали, ръководства, каталози и по-детайлни продуктови брошури.

Някои от предимствата на подвързаните с термолепене книги са:
* Тя е сравнително по-евтина от подвързването с твърди корици.
* Позволява голям брой листа.
* Може да се използва както за дълги тиражи от по 500-1000 броя, така и за много кратки дори единични бройки.
* Книгите могат да бъдат направени с по-дебела картонена корица с ламинат, за дълготрайност и дълголетие.
* Този метод образува плосък правоъгълен гръб, върху който може да се отпечата.
* Завършената форма позволява книгите да се подреждат добре за съхранение и показване.
* Термоподвързването осигурява свеж и професионален външен вид.
Подходящо за изделия с малък обем страници, подвързването „шито с телчета„ е един от най-практичните и икономични видове книговезане. Едновременно солидно и естетично, то предлага по-лесна манипулация на продукта и улеснява четенето му. Идеално е за търговски брошури, печатни програми и проспекти.

Сгънатите листа се пъхат еднин в друг – това се нарича влагане. Техниката избутва прогресивно страниците навън и води до следните специфики:
* Страниците трябва да бъдат малко на брой (до 100)
* При подготовка на файловете за печат трябва да се предвиди достатъчно поле за обрязване (7 мм)
* Избягване на снимки на фолиа прекалено близо до външния край.
Концевото шиенете е процес, при който, чрез пришиване на страниците се сглобява цялостно изделие – тефтер, книга, луксозен каталог…

Този вид сглобяване позволява постоянно прелистване на продукта, като му осигурява здравина и много по-дълготраен живот.

Концевото шиене съчетава подшиването с текстилен конец и термолепенето. След подреждането на колите те се зашиват заедно, а после се залепват към корицата. Тази технология позволява страниците от тялото да бъдат допълнително защитени.

Концевото шиене е задължително, ако хартията на тялото е над 130 гр.
Каширането е процес, при който фолио или хартия се прилепя към твърда и гладка основа, с цел подобряване вида и здравината на продукта. В динамичния свят на високи технологии се ползва машинно каширане, подходящо за големи тиражи.
При този метод на подвързване колите на тялото на изданието се зашиват с конец за по-голяма здравина. Кориците се изработват от мукава, която се облича с хартия, книговезко платно (книговинил) или книговезко платно с дунапрен. Подредените и зашитите коли се свързват с корицата с форзаци.

Твърдата подвързия се използва основно при книги, луксозните каталози, бележници и др. Гръбчето на изданията, изработени с твърда подвързия, могат да бъдат прави или закръглени, а капителбанд – изработен от памук в различни разцветки, се прибавя за повече елегантност.
Подвързията спирала wire-O позволява книгата да се разгърне на 360°, така че с нея да се борави много удобно. Това е идеалната подвързия за всички често преглеждани печатни продукти като каталози, доклади и брошури.

Подвързването със спирала е широко ценено заради практичността си. То позволява лесна актуализация на документи чрез премахването или добавянето на листа.

Подвързването със спирали също позволяват да се съберат в едно страници от различни материали: хартия, картон, пластмаса, вложки от други материали и т.н.

За по-естетичен вид, спиралите могат да се прикрият допълнително (скрита спирала).