Ние Ви предлагаме:

Офсетов печат

Офсетовият печат е най-масово използваният. Той изисква предварителна еднократна подготовка – цветоотделки и плаки, с една и съща стойност, независимо от тиража. Затова при него има долна граница на тиражите, под която става неизгодно да се печата.

Офсетовият печат е най-подходящият вариант за печат на големи тиражи, над 500 броя, на малоформатни иделия. Този вид печат има най-голямо приложение сред рекламните материали. Флаери, каталози, брошури, опаковки…, неизброими са вариантите където тази услуга е най-доброто и изгодно решение.

Ние предлагаме листов офсетов печат върху двустранно хромови хартии (80 – 300 г/м? ), офсет (70 – 200 г/м? ), опаковъчни картони (190 – 400 г/м? ), самозалепващи хартии, PVC фолио, етикетни хартии и луксозни картони. В зависимост от хартията използваме стандартни мастила, пантонни цветове, както и фолийни мастила. Печатните машини, с които разполагаме, покриват всички формати до 50/70 см, като избора на машина зависи от размера, тиража и цветността на изделието.

В рамките на посочените дебелини и формати можем да изработим на практика всичко. Достатъчно е да ни дадете вашия файл с предпечатна подготовка или да я направите с помощта на нашите специалисти и да уточните вида на хартията. Възможностите на техниката и добре подготвеният ни екип осигуряват отлични резултати. Предлагаме оптимално съотношение между цени и качество.

Аромапринт
Сгъване

Биговането е процес, при който чрез натиск на тъп нож, хартията се прегъва. Това ни позволява прецизно сгъване, точно по контурите заложени в модела. Биговането е постоянна част от нашето ежедневие. Прегъването на листовете, перфектните ръбове на опаковките, всичко това е благодарение на този простичък, но безценен процес.

Щанцоване

Щанцоването е процес на изрязване на хартия или картон в неправилна форма, като за целта се използва матрица от стоманени ножове и бигове.

Щанцоването намира широко приложение при опаковките от хартия, както и за придаването на завършен вид на огромен асортимент от печатни рекламни материали - папки, подложки, уоблери, door hangers.

Цените за щанцоване се формират от компонентите – изработка на щанца, подготовка на машина и единична цена за удар.

Цената за изработка на матрица варира според сложността и размера на проекта.

Ламиниране

Ламинирането е довършителна обработка, която „добавя стойност” към печатния продукт – прави го по-естетичен и издръжлив или му придава специфични характеристики (за външна реклама, за контакт с храни). В зависимост от приложението се дели на полиграфско (корици на книги и списания, папки, опаковки и хартиени торбички), универсално (рекламни материали, менюта) и широкоформатно (външна и вътрешна реклама). В зависимост от използваната технология се дели на топло, студено и конвенционално ламиниране (целофаниране).

Ламиниране е процес на залепяне на специални фолиа върху повърхността на листа. Използват се различни по дебелина и прозрачност фолиа – мат, гланц, текстури. Целта е създаване на определен вид на изделието и защитата му от външни въздействия.

UV лакиране

Лакирането на печатната продукция е процес на нанасяне на различни видове лакове върху повърхността на отпечатаните листи. Така се постига защита на мастилата и по-ярко възприемане на цветовете в изображението.

Ние предлагаме следните видове лакиране:

 • Надпечатен лак, който предпазва мастилото и е почти незабележим за човешкото око.
 • UV лак, характеризиращ се с висок гланц на покритието и дълбочина на цветовете.
 • Частично лакиране, което е разновидност на UV лакирането като при него лака се нанася на определени участъци от изображението.
 • Частично, релефно UV лакиране.
 • Селективно лакиране със скреч за томболи, лак с глитери, ароматни лакове.
Термолепене

Термолепенето е широко използван метод за подвързване, в голямо разнообразие от размери. Листата и корицата са залепени заедно за гърба със силно, но гъвкаво топлинно лепило. Другите три страни на книгата се подрязват, когато е необходимо, за да им се получат гладки и прави ръбове.

При термолепенето книгите имат правоъгален, подлежаща на отпечатване гръб, а корицата обикновено се прави от хартия или картон, който е по-тежък от вътрешните страници. По желание, корицата може да е с покритие с фолио, за да осигури трайност и да се подобри външния вид.

Автори, бизнес организациите или обикновени хора често използват термолепенето като начин на подвързване за получаване на професионален външен вид и сравнително ниски разходи за различни печатни проекти като книги, учебни материали, ръководства, каталози и по-детайлни продуктови брошури.

Някои от предимствата на подвързаните с термолепене книги са:

 • Тя е сравнително по-евтина от подвързването с твърди корици.
 • Позволява голям брой листа.
 • Може да се използва както за дълги тиражи от по 500-1000 броя, така и за много кратки дори единични бройки.
 • Книгите могат да бъдат направени с по-дебела картонена корица с ламинат, за дълготрайност и дълголетие.
 • Този метод образува плосък правоъгълен гръб, върху който може да се отпечата.
 • Завършената форма позволява книгите да се подреждат добре за съхранение и показване.
 • Термоподвързването осигурява свеж и професионален външен вид.
Влагане шиене машинно ВШМ

Подходящо за изделия с малък обем страници, подвързването „шито с телчета„ е един от най-практичните и икономични видове книговезане. Едновременно солидно и естетично, то предлага по-лесна манипулация на продукта и улеснява четенето му. Идеално е за търговски брошури, печатни програми и проспекти.

Сгънатите листа се пъхат еднин в друг: това се нарича влагане. Техниката избутва прогресивно страниците навън и води до следните специфики: Страниците трябва да бъдат малко на брой (до 100) При подготовка на файловете за печат трябва да се предвиди достатъчно поле за обрязване (7 мм) Избягване на снимки на фолиа прекалено близо до външния край.

Концево шиене

Концевото шиенете е процес, при който, чрез пришиване на страниците се сглобява цялостно изделие – тефтер, книга, луксозен каталог…

Този вид сглобяване позволява постоянно прелистване на продукта, като му осигурява здравина и много по-дълготраен живот.

Концевото шиене съчетава подшиването с текстилен конец и термолепенето. След подреждането на колите те се зашиват заедно, а после се залепват към корицата. Тази технология позволява страниците от тялото да бъдат допълнително защитени. Концевото шиене е задължително, ако хартията на тялото е над 130 гр.

Каширане

Каширането е процес, при който фолио или хартия се прилепя към твърда и гладка основа, с цел подобряване вида и здравината на продукта. В динамичния свят на високи технологии се ползва машинно каширане, подходящо за големи тиражи.

Сглобяване на книги с твърда подвързия

При този метод на подвързване колите на тялото на изданието се зашиват с конец за по-голяма здравина. Кориците се изработват от мукава, която се облича с хартия, книговезко платно (книговинил) или книговезко платно с дунапрен. Подредените и зашитите коли се свързват с корицата с форзаци.

Твърдата подвързия се използва основно при книги, луксозните каталози, бележници и др. Гръбчето на изданията, изработени с твърда подвързия, могат да бъдат прави или закръглени, а капителбанд – изработен от памук в различни разцветки, се прибавя за повече елегантност.

Подвързване спирално

Подвързията спирала wire-O позволява книгата да се разгърне на 360°, така че с нея да се борави много удобно. Това е идеалната подвързия за всички често преглеждани печатни продукти като каталози, доклади и брошури.

Подвързването със спирала е широко ценено заради практичността си. То позволява лесна актуализация на документи чрез премахването или добавянето на листа.

Подвързването със спирали също позволяват да се съберат в едно страници от различни материали: хартия, картон, пластмаса, вложки от други материали и т.н.

За по-естетичен вид, спиралите могат да се прикрият допълнително (скрита спирала).

Вижте част от нашето портфолио:

Издателство СОФТПРЕС
Издателство ЕГМОНТ
Издателство СИЕЛА
Издателство ЗАХАРИ СТОЯНОВ
Издателство Захарий Стоянов
Издателство ЕНТУСИАСТ
Издателство БОЖИДАР ДАНЕВ

Translate »