Ученици от паралелките по графичен дизайн от Средно училище „Св. Климент Охридски“ – Добрич, посетиха днес, 28 октомври 2019 г., „ФолиАрт“ в рамките на Дните на отворените врати при работодатели, като част от кампанията „Седмица на професионалните умения в България“. Събитието е част от Европейската седмица на професионалните умения и се организира от Министерството на образованието и науката, в партньорство с работодателските организации.

Управителят на „ФолиАрт“ Николай Радев запозна малките гости с производствения процес в печатницата. Децата имаха възможност да задават въпроси и да видят на практика как работят отделните машини.

Не за първи път отваряме вратите на нашата фирма за ученици, защото сме убедени, че това е един от ефективните начини за привличане на техния интерес към професионалното образование. За нас е от изключителна важност все повече млади хора да се насочват към професиите, необходими за нашето производство. Надявам се сред децата, които ни гостуваха днес, да има бъдещи членове на задружния ни екип“, сподели Николай Радев.

Категория: