В „сърцето“ на ваканционното селище – пред хотел „Добруджа“ и в непосредствена близост до Културно-информационния център, врати отвори нов спортен комплекс, който предлага прекрасни условия за отдих, развлечения, спорт и туризъм, съобщи Руслан Йорданов – старши мениджър „Спорт“ в курорта.

„Изграждането на парка започна в края на миналата година и приключи на 28 април. За реализацията на проекта заслуга имат много хора, които през последната година вложиха целия си професионализъм. Живот на проекта дадоха архитектите Светослава Коларова и Весела Петкова от „Проектантско бюро – Албена“. Спортният комплекс бе изграден от фирма „Тракия строй инвест“ с управител Венцислав Петков. Благодарение на тяхната всеотдайна работа през зимните месеци, които тази година се оказаха тежки, ние успяхме навреме да приключим проекта и да приемем голямо национално състезание. В новата зона са подновени осветителните стълбове, поставени са пейки за отдих, както и тенис статуи, изработени от фирма „ЕОС“. Визията допълват и интересни указателни табели на „ФолиАрт„, които показват пътя към турнирите от Големия шлем“, заяви Йорданов. Той добави, че в самия център е изграден фонтан от компанията на Валентин Димов „Аквабион-България“, който с цветното си осветление създава прекрасна атмосфера в късните часове. Водната арена бързо се превърна във Фонтан на късмета, в който гостите хвърлят монета и си намислят желание.

Тенис паркът разполага с централна алея, която е широка 8 метра. Тя започва от Културно-информационния център и стига чак до прекрасния плаж. Малките гости бързо я избраха за своята разходка с тротинетки, а по-големите я предпочетоха за своите ролери, триколки, рикши, колелетата, както и за сутрешните си кросове. Пейките дават възможност на посетителите във ваканционното селище, което е едно от малкото места по Черноморието ни, запазило природата си, да седнат и да се насладят на песента на птичките и чистия въздух от намиращия се в непосредствена близост национален резерват „Балтата“.

Тенис центъра разполага с общо 7 тенис корта, с настилка шамот, като един от тях е стадион с мобилни трибуни и с осветление. Всички кортове имат модерно оборудване и отговарят на всички международни стандарти за провеждане не само на тренировъчни лагери, но и на състезания от най-високо ниво. С тях общият брой на кортовете в Албена стават 19, а това превръща комплексът не само във водещ тенис център в България, но и на Балканите“, посочи още Руслан Йорданов.

Реализираният проект е част от стратегията за развитието на тениса и спорта в Албена. Целта му е не само да има икономически ефект, но и социален комфорт за гостите, каза още спортният мениджър. Втората за тази година група по тенис от Германия пристигна на 4 май и от 5-и започна своята подготовка на новия спортен център.

Новите кортове бяха открити от над 100 деца от цялата страна, които определиха първите шампони в националния турнир „Киндер плюс спорт“. Предстои официално откриване на новия модерен тенис парк, а тенис календарът включва още – подготовка на школи от Румъния, Русия и България, тенис кампове, както и множество състезания за деца, любители, браншови организации. Вторият етап на проекта предвижда още шест корта.

Категория: